Help! Een nieuwe website! Hoe gaat dit allemaal in zijn werk?

Spannend! Een nieuwe website

Er moet een (nieuwe) website komen, maar hoe gaat dit nou eigenlijk allemaal in zijn werk? Dit brengt natuurlijk vragen met zich mee en is misschien ook wel een beetje spannend. Geen zorgen, we leggen je hier stap voor stap uit waar je op moet letten.


Een goede voorbereiding is het halve werk
Voordat je een nieuwe website laat ontwikkelen, zijn een flink aantal zaken belangrijk om goed over na te denken voordat je de hele website laat bouwen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over:

  • Wat is de doelgroep die je wilt bereiken?
  • Wat wil je bereiken met een website?
  • Welke uitstraling moet de website hebben?  Denk aan kleur en typografie.
  • Wat voor functionaliteiten moet de website bevatten?


Het is aan te raden om degene die jouw website gaat ontwerpen/bouwen bij jou uit te nodigen op locatie. Zo kan diegene een goed beeld krijgen van jouw bedrijf/locatie en kom je eerder tot een resultaat die helemaal bij jouw product of dienst past. 


Website structuur

 

Een duidelijke websitestructuur is niet alleen fijn voor de gebruikerservaring van de bezoeker maar ook voor de vindbaarheid in zoekmachine’s. Daarom is het belangrijk om eerst eens goed na te denken over een logische indeling voor jouw website. Wat zijn bijvoorbeeld belangrijke pagina’s? Hoe en waar moet deze pagina straks op je website te vinden zijn?


Ontwerp

 

De ontwerpfase, een van de leukste fase’s van het ontwikkelen van een website, hier komt het idee voor het eerst tot leven. Jouw idee wordt omgezet in een prototype website, dit is als het ware een demo van de website. Het grote voordeel van het werken met prototypes is dat ze ontwerp keuzes weten te bevestigen of te ontkrachten voordat er tijd en inspanning wordt besteed aan het programmeren van de website, wat hogere kosten met zich mee brengt. Een voorbeeld van zo’n prototype website: https://adobe.ly/2YfBDmQ


Technische bouw

 

Dit is  de fase waarin het prototype wordt geprogrammeerd naar een werkende website. Alle wensen en ideeën komen hier echt tot leven. Wij raden aan dat je je website laat voorzien van een CMS-systeem (Content Management System). Dankzij zo’n systeem kun je heel makkelijk zelf de content op je website beheren, zonder dat je echte kennis nodig hebt van een programmeertaal. Laat je goed informeren door de websitebouwers over hoe het beheren van je website werkt.Testen & livegang

 

Als de website helemaal gereed is, is het belangrijk om deze eerst goed te testen voordat je hem online zet. Bij het testen moet je goed letten op technische obstakels, het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid en het verwijderen van bugs. Nu denk je waarschijnlijk: hoe weet ik nou dat die technische obstakels of die bugs er zijn? Nou eigenlijk is dit heel simpel. Ga gewoon lekker overal op je website op klikken. Probeer elk knopje, elke link, elke video, etc. Ook is het aan te raden dit ook door iemand in je omgeving te laten testen. Deze persoon kijkt weer anders tegen jouw website aan en vindt weer andere dingen. Een verfrissende mening over de gebruikersvriendelijkheid van je website kan hierbij ook heel handig zijn.Hosting & onderhoud

 

Er is meer nodig dan alleen een website om ‘online’ te kunnen gaan. Er moet namelijk ook een internetadres (domeinnaam) zijn en de website moet ergens op het web worden opgeslagen (hosting). Hiervan heb je vele aanbieders op het internet, maar vaak kun je hiervoor ook terecht bij je website bouwers.


Studio de Grebbe

Bij studio de Grebbe bouwen wij websites op maat. Wij nemen onze klanten helemaal mee door bovengenoemd stappenplan en zorgen ervoor dat zij over alles volledig geïnformeerd zijn en alles ook begrijpen. Het is immers als spannend genoeg!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp